2013. szeptember 1., vasárnap

Erlindé

Sziasztok. A következő bejegyzésem a M.A.G.U.S. szerepjátékkal lesz kapcsolatos. Kidolgoztam egy játszható, új elf alfajt. Ha érdekel titeket, akkor nézzétek meg, véleményezzetek, és próbáljátok ki. ;)

 
Az erlindé nem önálló faj, hanem egy ritka elf alfaj. Különös, sorsfordító együttállások alkalmával olykor előfordul, hogy két elfnek erlindé gyermeke születik. Jeletőségteljes jövőt jósolnak az ilyen gyermekeknek, s kiválasztottként kezelik őket.
Még az elfek közt is ritka, aki hallott erről az alfajról, s még kevesebben vannak, akik szemtanúi lettek volna egy-egy ilyen gyermek születésének.
A felnőtt erlindé a megszólalásig hasonlít az elfekre, leszámítva egy dolgot; a változatos méretű és színű szarvat a homlokcsontjuk közepén.
A szarvat el tudják tüntetni (4 kör alatt), de egyrészt ez erős fájdalommal jár (k6Fp/kör) másrészt, amíg e szarv nem bújik elő ismét, addig egyetlen speciális képességét sem tudja használni, kivéve a szarv előbujtatását (4 kör, kör/k6Fp)

Képességeik:
- Bármikor képesek unikornissá változni, 10 kör alatt.
- Bármikor képesek közönséges, bár gyönyörű lóvá változni, szintén 10 kör alatt.
- Mérgekre +3-mal dobnak ellent.
- Jellemük általában Káosz-Élet, hisz a szabadság a mindenük. Ezért is indulnak kalandozni, hogy minél több helyet megismerjenek, minél szabadabbak legyenek.
- Naponta egy alkalommal képesek kör/szint időre hihetetlenül felgyorsulni (akár elf, akár unikornis, akár ló formájukban); e sebesség vetekszik a slan Belső Idővel, azaz egy kör számukra 10 kört jelent, és számukra nincs semmiféle korlátozás e képességre…
- Hangjukkal képesek az Asztrálmágia mozaikjait használni, szint/15e-ben.
- Hőlátás 30m-ig
- CÉ alap 30
- 3x hallás, 2xlátás, 2x szaglás
- Veszélyérzékelés: 20/30%

- Szakértelmek: Erdőjárás Mf, Idomítás Mf, Futás Mf, Vadászat/Halászat Mf

Lehetséges kasztok:
Harcos, Pap (Arel), Megtartó (valamely elf Kalahora), Bárd, Boszorkány, plusz amit a KM enged.

Módosítók:
Erő: -2
Gyorsaság: +2
Észlelés: +1
Szépség: +1
Állóképesség: +1
Egészség: +1


                                                                                                                                              By: Lothryen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése